Chili Con Carne – Danie Jednogarnkowe – do ryżu, pieczywa lub makaronu


Witam serdecznie
Chciałabym zaproponować przepis na pyszne chili con carne które możemy podać z chrupkami kukurydzianymi, ryżem, makaronem lub pieczywem. Danie jest bardzo pyszne, lekko pikantne, także polecam wypróbować przepis.

Do przygotowania chili con carne będziemy potrzebowali:

Rondel lub garnek o pojemności 3L

1 kg mięsa mielonego (wieprzowego lub wołowego)
2 papryki czerwone
2 papryki żółte lub zielone
2 papryczki chili
około 250 g cebuli
700 g passaty pomidorowej
1 puszka 400 g pomidorów krojonych
2 puszki 400 g fasoli czerwonej
5 ząbków czosnku
do smaku sól, pieprz papryka ostra
olej do smażenia

>ŹRÓDŁO FILMU<

0 Komentarzy

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

KONTAKT

Chcesz dodać reklamę, film, zgłosić błąd lub propozycję zmiany? Napisz do nas!

Wysyłanie

©2018 INTERNETOWA TELEWIZJA POLSKA. NOWOŚCI Z POLSKIEGO YOUTUBE

KATEGORIE ITVPOLSKA
lub

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

lub     

Nie pamiętasz hasła ?

lub

Create Account